Prima răceală și poțiunea magică din natură

Îmi amintesc și acum prima răceală. Era o zi răcoroasă de toamnă, bătea vântul și eu eram în bucatărie sorbeam dintr-o cafea caldă, în timp ce mă uitam pe geam la oamenii care treceau zgribuliți de frig prin fața blocului. Nu trec nici zece minute că se aude scâncetul ușor de trezire al Giuliei. Mă duc grăbită, o iau în brațe și îmi zâmbește plină de emoție și iubire. Avem momentul nostru de drăgălășenii, dar parcă ceva este diferit. Se simte un gângărit mai estompat, înfundat. 

Mă cuprinde panica, e prima dată când Giulia are simptome de răceală. Nu mai am nici măcar o monodoză de ser fiziologic. Caut grăbită prin sertarul cu medicamente când aud o tuse scurta, uscată. Cade cerul pe mine. Nu am un ser fiziologic și cu atât mai puțin un sirop de tuse. Panică e puțin spus. E ca și cum te-ai porni la război fără arme. Mă vedeam deja la camera de gardă, cu un doctor care strigă la mine ca sunt cea mai rea mamă. Da, o mamă care nu are un sirop de tuse în casă. 

Cum am putut cumpăra apă micelară de bebe, baxuri de scutece, dar n-am pus pe listă un sirop de tuse? Gata, nu mai am mult timp la dispoziție. Sunt într-o cursă înspre a-mi salva copilul de la primii mucișori și primea tuse. O îmbrac repede, eu îmi arunc o geacă pe mine și îmi fixez sistemul de purtare bebe și o plasez acolo ca pe un mic pui de cangur rănit. Mă uit în ochii ei și îi promit solemn că o voi salva de la…prima tuse. Se uită cu ochii mari la mine de parcă am luat-o razna și strânge din ochișori în timp ce tușește încă o dată. Îmi activează și mai tare instinctul de salvator.

Ok, pornesc, dar ce cumpăr? Știu bine că la farmacie voi fi inundată cu produse și nu am timp. Nu mai am mult timp la dispoziție, e prima răceală și trebuie sa-i dau de cap repede, să dovedesc că sunt o mamă responsabilă. Și vreau ceva cât mai natural, nu vreau medicamente sau siropuri pline de crocobauri. 

Îmi sun medicul de familie, îi spun în 10 secunde toate simptomele și cum aș vrea eu să cumpăr ceva cât mai natural și derivat din natură, dar nu mai aud decât: Plantusin.

Pornesc grăbită și iau poțiunea salvatoare. Nu voi uita niciodată. Siropul Plantusin m-a salvat de la prima răceală. De la o mamă panicată, la savantul care a descoperit într-un sirop, leacul natural pentru tusea copilului ei.

Dacă ești o mamă panicată și grăbită să găsești o soluție naturală de la primele semne ale răcelii copilului tău, îți recomand să încerci gama Plantusin. Îți las un link, știu că nu ai timp de multe căutări pe net https://fares.ro/plantusin

Articol publicat în cadrul competiției SuperBlog 2021

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s