Peripeții de casă nouă

Te gândești că navigarea pe internet este suficientă pentru a te informa despre izolarea casei mult visată? Așa a crezut Costică când se sfătuia cu soția sa, Vasilica. Au pus țara la cale, și-au stabilit bugetul și au început să sune, să meargă, să vadă și să decidă. Dar mai mult, au sunat pe la cunoștinte, că cine știe mai bine decât prietenii lor care tocmai au trecut prin aceste nedumeriri?

Stăteau la masa și beau o bere când lui Costică i se așează pe față un zâmbet mândru și plin de satisfacție:

 • Măi, Vasilico, te gândești tu cum vom sta noi în sufragerie în fața șemineului să ne bem berea?
 • Da, Costică dragă, nici nu va trebui să-l pornim dacă ne izolează ăștia casa cum trebuie. Că luăm noi polistiren de acela bun, de care a zis vecinu lui Valeria. 
 • Da o fi bun? Nu ar trebui să mai căutăm? Poate ne mai zic oamenii de la magazin ce și cum, ce ne recomandă ei. Totuși lucrează în domeniu.
 • Vezi de treaba, Costică! Ce vrei, să te convingă să cumperi ce-i mai scump? Știu eu cum sunt consultanții ăștia…Te îmbrobodesc de cap și rămâi fără bani. 
 • Da, auzi, că ăștia de la vindem-ieftin.ro au și consultanță, sunt de treabă și îți răspund la orice întreb…
 • Taci, Costică! Să n-aud, iar ești naiv! N-asculți de mine și apoi te plângi că ai rămas fără bani de șemineu, luăm de la depozitul de care îți zic eu și gata. Știi bine că am dreptate. 
 • Bine, Vasilico. Și Costică tăcu chitic. 

A doua zi merg amândoi la depozitul de care povesteau și au cumpărat toate materialele pentru izolație. Sunt mândri și merg acasă cu sufletul împăcat și mulțumiți că au economisit din bani cumpărând de la depozitul Delurețu’. Vasilica o sună repede pe Valeria să-i spună ce târg bun au făcut și aceasta o felicită, asigurând-o că a luat o decizie bună. 

Zilele următoare sosesc muncitorii și Costică le prezintă plăcile de polistiren expandat, iar aceștia evaluează materialele cu care trebuie să lucreze. Se uită unul la celălalt și dau din cap dezaprobator. 

 • Păi materialele astea nu se pot folosi. Uită-te și tu la plăci!

Lui Costică îi pică fața și zice înspăimântat, gândindu-se la suma enormă pe care a cheltuit-o, fie și ea redusă din prețul inițial:

 • Ce spuneți acolo? Cum adică?
 • Plăcile nu au aceleași dimensiuni și nu le putem monta. Dacă faceți rost de altele, rezolvăm azi, dacă nu… luna viitoare. 

Costică înlemnește, o sună pe Vasilica repede:

 • Nu ți-am spus eu, măi Vasilico, că trebuia să cumpărăm de la vindem-ieftin.ro? Uite ce am pățit! A venit echipa să ne izoleze exteriorul și nu sunt bune materialele! Asta înseamnă să ascult de tine! Măcar spune-mi că ai păstrat bonul!

Vasilica rămâne fără cuvinte în timp ce se uita la vision board-ul ei cu șemineul și casa de vis care ar trebui sa fie gata în câteva săptămâni. 

Costică și Vasilica returnează produsele și apelează la vindem-ieftin.ro, dar se resemnează cu ideea că izolarea exterioară a casei lor se va face doar peste o lună când muncitorii vor fi din nou disponibili. 

Când vine vorba de un domeniul în care nu sunteți calificat este mai bine să apelați la o firmă specializată care să vă îndrume. Nu lăsa un lucru atât de important precum calitatea casei tale în calea soartei. Învață de la Vasilica și Costel. Ei au pățit-o, nu o face și tu. Dacă iei decizia corectă și te informezi la timp, te vei muta mult mai repede la casa ta și te vei scuti de drumuri și cheltuieli în plus. Nu trebuie decât să dai un telefon sau să scrii un mail, iar vinde-ieftin.ro te scoate din încurcături. 

Acest articol a fost publicat în cadrul competiției SuperBlog 2021.

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s