3 ritualuri la o cafea

Colaj realizat pe Canva.com

Cum ar fi să mă trezesc la ora 6.30 fără să am un aparat de cafea și cafea proaspăt măcinată în casă? Ireal, vă spun eu. Trezitul dimineața nu a fost niciodată punctul meu forte, iar pentru a ușura acest proces am introdus în rutina mea de dimineață o ceașcă plină cu apă aromatizată de cafea. Primul lucru pe care îl fac după ce mă trezesc este să beau un pahar cu apă, dar acest obicei a devenit aproape involuntar, în schimb consumul de cafea este pentru mine un adevărat ritual.

În ce constă pentru mine acest ritual? Am enumerat în rândurile următoare rutina mea de dimineață și de ce fiecare pas e atât de vital pentru mine. 

Imagine din arhiva personală

Meditația într-o ceașcă 

Când pun cafea boabe la măcinat și scot sticla de lapte din frigider, îmi fac planul pentru ziua în curs și stabilesc obiectivele zilei, însă mirosul de boabe proaspăt măcinate mă inspiră să iau o gură de aer și să respir adânc. Îmi induc o stare de relaxare, așa că dupa partea de organizare, pregătesc cafeaua și intenționez să îmi acord 10 minute cu mine.

Mă pun în fotoliul moale și pornesc o melodie de meditație, în tip ce sorb din cafeaua spumoasă și caldă. Pentru mine acele minute sunt esențiale ca să pot funcționa ca mamă și om pe parcursul zilei. Acele momente trăiesc pentru mine și mă bucur de pace, iar cafeaua este aliatul meu de nădejde.

Journalling

Vorbeam mai sus de organizare. Eu sunt un haos total fără liste și obiective scrise, negru pe alb. Sunt multitasking și ajung să mă apuc de prânz când fac cafeaua, dar să-mi fac și machiajul între timp, dacă nu ar fi agenda mea colorată și pixul care pune punctul pe i. 

Ei bine, de când sunt in my 30’s, crearea de liste nu suportă amânare. Journalling-ul, pentru mine se face împreună cu o cafea de specialitate. Sunt la fel de importante, aș spune chiar vitale pentru a-mi menține sănătatea psihică și buna dispoziție.

Bineînțeles că îmi notez listele în timp ce gust puțin câte puțin din cafeaua proaspătă.

Wake up to makeup

Dacă mai este vreun om care își plimbă cafeaua prin casă la fel de mult ca și mine, probabil am fost înrudiți într-o viață anterioară. După ce îmi termin meditația și scrisul în agendă, mă ridic și mă machiez. Nu prea mult, recunosc, de când sunt mamă rutina de machiaj e compusă din 3: crema hidratantă, un fond de ten lejer și rimel. Atât. Toate în timp ce o ceașcă de cafea privește cu judecată spre mine: Asta e tot ce poți? Atunci e momentul în care beau și ultima picătură. Mă bucur pe parcursul zilei de efectul antioxidanților din cafea, care în urma ultimelor studii, este unul foarte ridicat.

Gânduri de final

Aceasta este rutina mea de dimineață care mă ține la un nivel de energie optim pe tot parcursul zilei și după cum observi, cafeaua este prezentă la fiecare pas din ritualul de dimineață, chiar după trezire. 

Am încercat de-a lungul timpului o varietate de cafele, de la cafea boabe și măcinată acasă cu râșnița mea, pe care am cumpărat-o special pentru boabe de cafea, la cafea deja măcinată. Oo, da și am avut până și un espressor cu capsule. Fiecare cafea avea farmecul său și fiecare sortiment te ducea într-o stare de energie aparte. La ce am revenit mereu și mi-a creat o dependență plăcută este cafeaua Etolia, o cafea măcinată proaspăt prăjită cu o aromă intensă și o savoare de nedescris pe care o comand de pe Kfea.ro. Așa că, dacă am o recomandare pentru tine la final de rânduri este să încerci o ceașcă de cafea Etolia și să te cufunzi în canapea cu o carte preferată.

Acest articol a fost scris în cadrul competiției Superblog 2021, proba cu numarul 7.

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s